Sistemul CEREC (CEramicREConstruction)

 • Gata cu amprentele clasice!!
 • Gata cu lucrarile provizorii!!
 • Gata cu vizitele la tehnician si sedintele de proba!!
 • O singura programare!!
 • O singura anestezie!!
 • Restaurare ceramica!!
  • Estetica superioara!! (gama larga cromatica, translucenta) 
  • Rezistenta!! (material ceramic prefabricat)
  • Precizie!! (Adaptare perfecta marginala –scaderea riscului de infiltrare carioasa a dintelui restaurat, garantia sanatatii dentare si a succesului tratamentului pe termen lung)
  • Bio-compatibilitate excelenta!! (ceramica anti-abraziva si rezistenta la aderarea placii bacteriene)

Ce este CEREC?

Sistemul CEREC a facut inca de la inceput furori prin faptul ca permitea restaurarea unui dinte printr-o  lucrare protetica intr-o singura sedinta, eliminand vizitele intermediare (nu putine de altfel) necesare datorita colaborarii cu laboratoarele de tehnica dentara.

Astfel, pacientii isi puteau relua activitatile cotidiene in cel mai scurt timp posibil, beneficind totodata de restaurari dentare superioare calitativ.

CEREC (Economical Restoration of Aesthetic Ceramics ) este un sistem computerizat cu ajutorul caruia se pot proiecta si realiza intr-o singura sedinta lucrari ceramice unidentare extrem de precise, estetice si rezistente.

Indicatii?

CEREC reprezinta o solutie de ultima ora in restaurarea defectelor dentare extinse, fiind o alternativa excelenta la:

 • obturatiile metalice inestetice sau a cele din compozit (mai putin rezistente pe termen lung)
 • coroanele dentare (metalice, metalo-ceramice sau integral ceramice) realizate in laboratorul de tehnica dentara intr-un numar mult mai mare de sedinte de tratament.

Istoric, relevanta clinico-stiintifica

Tehnologia CEREC are o istorie de aproximativ 20 de ani de cercetari stiintifice si experiente clinice desfasurate cu succes. La nivel global s-au realizat pana in prezent mai mult de 8 milioane de restaurari cu ajutorul tehnologie CEREC.

Credem ca toti pacientii nostrii trebuie sa aiba acces rapid la cel mai frumos zambet si aste se poate realiza cu ajutorul tehnicii CEREC.

Dr.Octavian Fagaras are cea mai lunga experienta cu acest dispozitiv in Romania, cu cateva mii de restaurari in portfoliu, incepand sa lucreze deja cu CEREC 3D din 2003 (data aparitiei pe piata a acestui sistem).

Cum functioneaza Cerec-ul?

CEREC face parte din asa numitul sistem CAD/CAM (Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing = design computerizat/ manufactura computerizata) si cuprinde fizic 2 unitati separate:

 • Prima unitate este de fapt un computer dotat cu o camera speciala intraorala. Camera realizeaza o amprenta optica digitala a dintelui preparat anterior de medic, eliminand nevoia de a se realiza acele amprente atat de mult detestate de pacienti.  Imaginea este transferata imediat si va aparea pe monitor. Pornind de la aceasta “amprenta” digitala, medicul realizeaza cu ajutorul unui soft special design-ul 3-D al viitoarei restaurari CAD (Computer Aided Design), o salveaza si transmite informatia catre cea de-a doua unitate computerizata. Apoi, medicul va determina in cabinet culoarea dintelui ce va fi restaurat si va alege un cub ceramic prefabricat corespunzator situatiei.
 • Cea de-a doua unitate este de fapt un sistem computerizat de frezaj extrem de precis, care obtine din acest cub estetic viitoarea restaurare dentara (coroana sau inlay), in timp ce pacientul se relaxeaza cca. 40 de minute in sala de asteptare.

In final restaurarea rezultata este perfect adaptata si va fi cimentata in aceeasi sedinta pe dintele preparat.