Rodica Benintendi - "Povestile Culorilor"

"... Daca ceva anume poate vorbi mai bine despre mine, Rodica Benintendi, acel ceva este reprezentat de lucrarile mele.

Ma adresez oamenilor care stiu sau vor sa afle ca arta este datatoare de satisfactii, iar aceasta vibratie am primit-o ca si un dar, inca de cand eram copil, de la talentatii mei profesori – Deac, Matasareanu, Ghemes, Bulacu si multi altii – in scolile de arta pe care le-am urmat.

Adevarati maestri ai frumosului, m-am considerat o privilegiata a sortii cand acestia mi-au vorbit cu inima celor indragostiti de frumos, si pasionati de procesul prin care un individ aparent ca oricare altul, transforma un material brut in ceva unic si emationant.

Pentru a ma desavarsi, am continuat transformarea mea: de la etapa aspiranta la care ma aflam la sfarsitul anilor '90, alaturi de mari profesori si artisti ai vremurilor din Firenze (Italia).

Metamorfoza personalitatii mele a fost insa determinate de Focardi G, un artist care m-a ajutat sa-mi descopar latura misterioasa si disponibilitatea de a nu ma opri asupra unui singur mod de a ma exprima. Drept pentru care, lucrarile murale, lucrarile pe panza de mari dimensiuni realizate cu diferite tehnici, pictura textila pe diferite feluri de suporti (haine de ocazie, incaltaminte, dar nu in ultimul rand picture manuala pe draperii si perdele).

Mi-au dat speranta ca am reusit sa realizez lucrari unice cu personalitate.

Sunt departe de desavarsire, dar toate acestea m-au ajutat sa ma simt mai profunda, mai bogata sufleteste si mai buna ca om. Iar reteta este simpla ... imbinarea talentului, ambitiei si exercitului, concentrarea si dorinta de a atinge o noua dimensiune.

Fiecare lucrare este o poveste si cred ca au o importanta componenta emotional. Povestile sunt realizate cu implicare, cu fantezie, cu amprenta personala pe indelete.

Am indraznit sa visez! ... si cu umilinta recunosc ca ... inca nu am spus totul!

Va las pe voi sa descoperiti impreuna inceputul, garantandu-va mirajul unei povesti unde impreuna sa putem rosti: A fost odata .... "