Indent - Implantologie; Dr. Med. Dent. Fagaras Octavian phd/dds

Immediate on 6 - Immediate on 4

Ce inseamna Immediate on 6 - Immediate on 4?

Anestezie, extractie, inserare implanturi dentare, protezarea imediata cu punte fixa - totul intr-o singura zi.

Numerosi pacienti care sunt aproape de a ajunge edentati total sau chiar sunt in aceasta situatie isi doresc o restaurare fixa fara a mai fi nevoiti sa suporte proceduri de augmentare care presupun un timp de asteptare mai indelungat si costuri suplimentare.

Avantajul major al folosirii sistemului Immediate on 6 sau Immediate on 4 este ca avem acum posibilitatea de a oferi pacientilor, intr-o singura zi, dinti ficsi cu care pot manca imediat dupa operatie, reluindu-si astfel viata sociala intr-un timp record.

Procedurile de: extractie, implantare si restaurare temporara sau definitiva se fac într-o singura operatie pe parcursul unei singure zile.

Multumita implanturilor angulate, osul nativ devine un suport perfect biomecanic pentru restaurare. Incarcarea imediata este posibila si datorita conectarii implanturilor intr-o constructie pasiva - in acest caz o punte cimentata intraoral. Executia puntii provizorii, perfect pasiva, se realizeaza intr-un termen de circa 2 ore.

Posibilitatea de planificare exacta, anticipata, a timpului si a costurilor elimina riscul, atat pentru medic cat si pentru pacient. Cu atat mai mult, restaurarea temporara permite negocierea intre pacient si medic a unui calendar al viitoarelor vizite la cabinetul stomatologic, castigand astfel timp suficient necesar realizarii unei lucrari permanente de calitate.

La baza acestei tehnici sta Dr. Paolo Malo, care a inventat-o in 1995 in Portugalia sub numele “All-on-4” . Apoi,  Bredent, in 2007 in colaborare cu Dr. Georg Bayer, a perfectionat tehnica si accesoriile si a scos pe piata „Fast & Fixed“, sistemul la care se raporteaza toate celelalte tehnici.

Chiar daca suna usor, aceasta tehnica trebuie efectuata numai de implantologi cu experienta vasta.

In clinica noastra, aceasta interventie este efectuata de mai multi ani, de  Dr. Octavian Fagaras.               

Dr. Octavian Fagaras, este medicul care in 2006 a adus sistemul implantar Sky in Romania si a instruit  zeci de medici in tehnicile implantologiei dentare.

Dr. Fagaras este primul care a introdus tehnicile Fast & Fixed (Bredent), Art on 6, Art on 4, Immediate on 6, Immediate on 4 (powered by BIONER systems) cu mare succes in Romania.

Implantul creste increderea in sine cu 80%

Pe langa recapatarea completa a functiei masticatorii, implantul dentar imbunatateste calitatea vietii pacientului. Increderea de sine sporeste cu pana la 80%, viata sociala se intensifica, iar alimentatia se diversifica considerabil, favorizand cresterea sistemului imunitar al organismului.

Un studiu realizat de Louisiana School of Dentistry, New Orleans, demonstreaza cu usurinta legatura dintre implantul dentar si confortul psihologic al pacientului dupa interventie.

88% dintre respondenti sustin ca in urma procedurii au capatat mai multa incredere in propria persoana, 97% cred ca efectele implantului dentar sunt spectaculoase si ca este cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa. De asemenea, un procent de 89% ar repeta oricand operatia, daca aceasta este realizata de catre specialisti in implantologie cu experienta si la aceleasi standarde ca prima data, in timp ce 98% mentioneaza ca starea intregii danturi s-a imbunatatit dupa realizarea implantului.

Totodata, peste 60% dintre pacientii cu implant dentar au primit aprecieri pozitive privind aspectul lor estetic. S-a constatat ca odata rezolvata edentatia, persoana zambeste mai mult, fiind mai fericita si increzatoare in sine, ceea ce imbunatateste aspectul estetic.