Al Dente cu Chef Martin White

Curry de Curcan

Reteta pentru 4 portii

Ingrediente

  • 1 ceapa tocata
  • 4 ardei iuti, fara seminte si tocati
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingura zahar tos
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 "buton" radacina de ginger, decojit si tocat
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui, pentru prajit
  • 500gr piept de curcan, feliat
  • 3 crengute cimbru, numai frunzele
  • 400ml lapte de nuca de cocos
  • 150ml stoc (supa) de pui sau de curcan
  • 2 cartofi cerosi mari, decojiti si taiati cubulete
  • 250gr spanac proaspat tocat
  • 1 legatura coriandru proaspat, tocat
  • 50gr migdale intregi, decojite

Metoda de preparare

Se pune ceapa tocata, ardeii iuti, semintele de coriandru, zaharul si un catel de usturoi in blender, impreuna cu ghimbirul. Se amesteca totul pana devine pasta.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se pun feliile de curcan la rumenit (in transe daca este necesar) impreuna cu restul de usturoi si cu frunzele de cimbru. Dupa ce s-a rumenit, se scoate curcanul din tigaie si se arunca numai usturoiul. In aceeasi tigaie, se incalzeste pasta (rezultata din blender), pentru cateva minute, si apoi se adauga din nou feliile de curcan, laptele de nuca de cocos, supa si cartofii.

Se gateste la foc mic pentru 20 minute pana cand curcanul este gata si sosul s-a ingrosat.

In final, se adauga spanacul, coriandrul proaspat si migdalele si se amesteca in continuare la foc mic pana se incalzeste totul. Apoi se ia de pe foc si se serveste.

Se serveste cu orez alb fiert.