Al Dente cu Chef Martin White

Pate de Somon Afumat

Reteta pentru 4 portii

Ingrediente

  • 100 gr crema de branza (Philadelphia)
  • 100 gr crème fraiche (smatana foarte cremoasa)
  • 200 gr somon afumat
  • Coaja de la o lamaie, razuita fin
  • Suc de la ½ lamaie
  • 1 lingura crema de hrean
  • 2 linguri marar proaspat tocat
  • Capere , ca garnitura pentru servit

Metoda de preparare

Pentru inceput se pun toate ingredientele, mai putin caperele, intr-un blender. Se marunteste si amesteca pana capata consistenta si textura unui pate, nu a unui piure.

Gustati pentru a condimenta dupa gust si pentru a dauga sare in functie de gustul somonului. Este, de asemeni posibil, sa fie necesar sa se mai adauge si suc de lamaie.

Se serveste pe paine feliata, de preferat paine bruna, cu ganitura de capere.