Al Dente cu Chef Martin White

Martin White – "profesorul englez de bucatarie"

Martin White a fost primul dintre marii chef-i expati sositi la Bucuresti, deschizand un nou capitol in ospitalitate. Ca Executive Chef al Athenee Palace Hilton, pozitie pe care a ocupat-o chiar de la deschiderea hotelului in 1997, chef-ul englez s-a adaptat perfect in Romania, construindu-si o reputatie recunoscuta si intemeindu-si o familie. La 14 ani dupa ce a venit in Romania pentru prima data, Martin se simte acasa, iar planurile lui nu sunt deloc modeste.

Pentru mai bine de 10 ani, numele lui Martin White a fost legat indisolubil de Athenee Palace Hilton. In ultimul an, dupa ce a incheiat colaborarea cu Hilton, Martin a lucrat la Sibiu, ca Executive Chef al "Palace Dumbrava Resort & Spa". Acest hotel s-a transformat sub atenta sa indrumare si a devenit un an mai tarziu Hilton Sibiu.

Martin White nu a insemnat insa doar Hilton Romania . CV-ul sau absolut impresionant include nume recunoscute in industria culinara international precum: hoteluri Hilton din Marea Britanie, Harrods', Berkeley, Four Seasons si multe altele adaugate in palmares in cei peste 30 de ani de cariera.

Pe parcursul celor 14 ani petrecuti in Romania, Martin White a avut placerea si onoarea sa gateasca personal pentru nume politice si mondene importante atat prin colaborarea cu Hilton cat si separat: membri ai caselor regale care au vizitat Romania ( Printul Charles, Casele Regale ale Norvegiei, Suediei, Danemarcei si Olandei) , presedinti de stat si de guvern din tari participante la Summitul din 2006 si 2008 incluzand nume sonore ca George Bush si Vladimir Putin, dar si personalitati ale lumii mondene (membrii formatiei Rolling Stones) , toti in egala masura s-au bucurat de deliciile culinare ale bucatarului englez.